Wszystko o:

masa z galaretką

Biszkopt z masą serową i galaretką

, że jeszcze z czymś... Ale bez tego oczekiwania i poczucia nienasycenia truskawki nie miałyby takiego uroku! Składniki: na biszkopt : 3 jajka 120g cukru 120g mąki 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka octu   na masę serową: 250g sera białego 30g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego

Sado-maso galaretka z nóżek

- Kochanie, może zrobiłabyś własnoręczną galaretkę z nóżek? 8221 - to niewinne pytanie mojego faceta padło znienacka w łóżku, tuż przed zaśnięciem. - ?????? - to ja, bezgłośnie wyrażam zdziwienie oburzenie tym anty-romantyzmem ukochanego. Klimat zrobił się od razu trochę ... sado-maso i

Biszkopt z masą budyniową, delicjami i galaretką

  wszystkie przepisy , które były na tym blogu oraz olbrzymią ilość nowych, niepublikowanych tutaj. Na Uwielbiam gotować chętnie odpowiem na Wasze pytania i wątpliwości. W komentarzach pod wpisami na nowym blogu możecie dzielić się swoimi uwagami, a także wymieniać opinie z innymi czytelnikami

Biszkopt z masą piankową w galaretce

  Z kartki kalendarza...     Składniki: kakaowy biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżka kakao 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia poncz: 3 łyżki syropu z brzoskwiń z puszki 2 łyżki spirytusu masa piankowa: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki

Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką

To chyba moje najulubieńsze ciasto. Puchaty biszkopt, pyszna masa budyniowa koniecznie na maśle! , świeże owoce i galaretka. Przepyszne. To taki smak, który już chyba zawsze będzie kojarzył mi się z dzieciństwem, moja Mama często robiła podobne ciasto. W ciepły dzień nie ma nic smaczniejszego nad

Galaretka z malinami i masą sernikową

całkowitego zastygnięcia. Na zastygniętą masę wysypujemy szklankę malin i zalewamy galaretką truskawkową. Umieszczamy deser w lodówce. Pozostałe maliny zasypujemy 2 łyżkami cukru i mieszamy. Miskę z deserem wyjmujemy z lodówki. Ustawiamy do góry dnem na talerzu. Po kilku minutach deser sam wysunie się z

biszkopt z masą i galaretką

1 2 szklanki cukru pudru galaretka Przygotowanie biszkopt 4 białka ubić, dodać nbsp cukier cały czas ubijając, wlać wolno olej oddzielnie wymieszać mąkę tortową z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką pieczenie nbsp 190 stopni termoobieg ok. 25

Biszkopt z masą budyniową i galaretką

łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka cukru waniliowego.  Masa budyniowa: torebka budyniu śmietankowego, połowa podanego na opakowaniu potrzebnego mleka, pół kostki masła Dowolne owoce jagody, truskawki czy porzeczki 2 opakowania galaretki Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, formę na tartę

Masa do wafla z galaretki

Składniki 1 margaryna 3 4 szkl cukru 1 jajko 1 galaretka np. wiśniowa 3 4 szkl śmietany gęstej 18 Sposób przyrządzenia Margarynę, cukier, jajko i galaretkę zagotować ciągle mieszając, chwilę gotować, następnie zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać gdy trochę ostygnie

Masa do wafla z galaretki

Składniki 1 margaryna 3 4 szkl cukru 1 jajko 1 galaretka np. wiśniowa 3 4 szkl śmietany gęstej 18 Sposób przyrządzenia Margarynę, cukier, jajko i galaretkę zagotować ciągle mieszając, chwilę gotować, następnie zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać gdy trochę ostygnie

Sernik na zimno z serków homogenizowanych

rozpuszczamy w 240 ml wrzącej wody, a agrestową w 350 ml. Z obu galaretek odmierzamy po 260 ml płynu i gdy przestygnie, wlewamy do foremek wyłożonych folią. Pozostałą galaretkę możemy wlać do miseczki i zostawić do stężenia- będziemy ją mogli dodać do masy serowej. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 300 ml

Ciasto bananowe z galaretkami Winiary

łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 10 łyżek cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 35 dkg margaryny   Masa śmietanowa z galaretką: 500 ml

TORT TĘCZOWY Z GALARETEK

pięknie . Gdy masa zastygnie przechodzimy do zabawy z galaretkami. Należy tort podzielić na 6 części. Ja miałam sprawę ułatwioną, bo podczas gdy kupowałam tortownicę w zestawie były blaszki dawały możliwość podziały ciasta na 3 części, zatem potrzebowałam separatora, który dzielił te części jeszcze na

Jello cookies. Środa z ciastkiem 9

W ramach środy z ciastkiem amerykańskie jello cookies, czyli ciasteczka z galaretką. Galaretka ma za zadanie zabarwić ciastka oraz nadać im smaku. Galaretkowa otoczka daje w przypadku truskawki lekko kwaskowaty posmak jeśli ktoś jadł galaretkę lub oranżadę na sucho to wie o jaką kwaskowość

masa z galaretką

! Margarynę, 3 łyżki wody, cukier wymieszany z kakao wsypać do garnka i rozpuścić, Gotować 3 min., odlać 1 2 szklanki na polewę. Do ostudzonej masy dodać resztę wody, żółtka i mąkę z proszkiem. Wymieszać. Ubić sztywną pianę z białek i wymieszać z ciastem. Piec 50 min. Można przełożyć kremem i polać polewą

Tęczowy deser z galaretką

Dziś mam dla Was tęczowy deser z galaretką . Dosyć czasochłonny nie mylić z pracochłonnym :P , ale pyszny i cieszący oko. Z jego przygotowaniem poradzi sobie każdy. Można go przygotować w szklankach lub w większym naczyniu najlepiej przezroczystym, gdyż naprawdę fajnie się prezentuje . Z podanych

Legumina Babci

pozostawić do czasu kiedy zacznie leciutko tężeć zwykle gotuje galaretkę do masy i na wierzch w tym samym czasie, wtedy wszystko idzie szybciej . Przed wylaniem galaretki, w wariancie z cytrynami, układamy plasterki na masie śmietankowej. Legumina powinna, przed przygotowaniem wierzchu schłodzić się w

Tort tęczowo-galaretkowy

  Torcik przygotowany z okazji urodzin mojego Tatusia, który uwielbia galaretkę. Choć urodzinki miał w listopadzie to dziś zamieszczam ten pyszny i lekki torcik, bo cała rodzinka wyjechała na ferie i tęsknie za nimi. To było moje pierwsze pokrycie tortu masa marcepanową i choć pewnie przez brak

tort truskawkowy II

Deser składa się z biszkoptu 8222 rzucanego 8221 i dwóch delikatnych mas truskawkowych jedna smakuje jak najlepsze kremowe lody truskawkowe . Udekorowany jest galaretką z truskawkowym musem i małymi domowymi bezikami. Tort jest lekki, puszysty, taki wiosenny właściwie, niebywale smakowity

Klejnoty koronne

Bardzo lekkie ciasto w wesołych kolorach. Nie jestem wielką fanką barwników ale czasami fajnie jest zaszaleć i zrobić takie odjazdowe ciacho. Delikatny pianka z jogurtu, do tego kawałki różnych galaretek, to wszystko otoczone biszkoptem oraz pianką z bitej śmietany. Coś na ciepłe popołudnie na

Ciasto z kiwi

Rutinoscorbinu, prawda? : Ciekawe, czy ktoś z Was po zapoznaniu się z przepisem poczuje, że zaczyna rozkładać 65279 go choroba  65279 Zanim sam przepis, to jeszcze kilka bardzo istotnych faktów o tym cieście. 65279   Po pierwsze i przede wszystkim, pewnie części z Was jest wiadomo, że kiwi z galaretką

Jabłka na deser

Nie wiadomo, kto i kiedy jako pierwszy zauważył, jak atrakcyjne i smaczne są galarety. Czyli wywary lub soki czy przeciery zestalone. Maciej E. Halbański w 8222 Leksykonie sztuki kulinarnej 8221 wyd. I z roku 1983 definiuje je krótko. Galareta Zastygła, półstała przezroczysta masa

Rolada z galaretkami i pianką arbuzową

zadowolona z jej wyglądu, nie miałam odpowiedniej formy, masa piankowa była za rzadka, wszystko dookoła łącznie ze mną było w galaretce i piance, przy próbie zwinięcia rolady 65279 serduszka mi się poprzesuwały w masie , miałam już ją wyrzucić do kosza, ale w końcu złożyłam wszystko do kupy i włożyłam do

tęczowa galaretka

wodą. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Wlać zimną galaretkę porzeczkową z większą ilością wody. Pozostawić do zastygnięcia najlepiej w lodowce. Do galaretki z mniejszą ilością wody dodać 1 2 kubka jogurtu dokładnie zmiksować na piankę. Tak powstała masę wylać na zastygniętą galaretkę w tortownicy

Czekoladowa rolada z musem truskawkowym i robaczkami

zaklejonego końca wyciskamy galaretkę tak jak w lodach wodnych .   Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem do białości, dolewamy olej i wodę, miksujemy. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao mieszamy razem i przesiewamy przez sitko do masy jajecznej. Mieszamy delikatnie łyżką. Masę przekładamy na dużą, płaską

Tort Ambasador

masę wykładamy kawałki obranych mandarynek. Z mandarynkami................................................................................................. Na mandarynki wylewamy tężejące galaretki. Z galaretką.............................................................. Gotowe ciasto odkładamy

Tort pomarańczowo-czekoladowy

czekoladowy: Kuwerturę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać pół szklanki śmietanki, wymieszać, przestudzić. Resztę śmietanki ubić i delikatnie wmieszać rozpuszczoną masę z kuwertury. Wstawić do lodówki. Krem pomarańczowy: Galaretkę rozpuścić, wystudzić i odczekać aż zacznie tężeć. Śmietanę ubić, i delikatnie

Powiew lata- sernik na zimno z truskawkami

taki, jaki chciałam osiągnąć. Do tego cienki biszkopt, truskawki- do masy i dekoracji, oraz galaretka. Gdy rozkroiłam sernik bardzo mi się spodobał- wyglądał dokładnie tak, jak chciałam. W smaku był natomiast jeszcze lepszy niż to sobie wyobrażałam.    Powiew lata- sernik na zimno z truskawkami

Kolorowy sernik

do lodówki do lekkiego stężenia. Wylać na całkowicie stężałą pierwszą warstwę z galaretką pomarańczową, wyrównać. Odstawić do lodówki, do całkowitego stężenia. Do ostatniej części masy serowej dodać galaretkę truskawkową, wymieszać na najniższych obrotach miksera. Odstawić do lodówki do lekkiego

Ciasto z galaretką i truskawkami

szklanka mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu spirytusowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju masa śmietankowa: 600 ml śmietanki 30 200 g białej czekolady 1 galaretka truskawkowa galaretka z truskawkami: 900 g truskawek mrożonych np. Hortex lub swoje własne

Wielobarwne ciasto owocowe

łyżki maki pszennej 2 lyżki mąki ziemniaczanej 25 dkg margaryny kasi 2 łyzki kakao 0 5 cytryny masa z serków homogenizowanych: 300 g serka homogenizowanego naturalnego 2 galaretki wisniowe reszta: galaretka szafirowa galaretka pomarańczowa puszka brzoskwiń maliny Sposób

Delicja świąteczna

 Ciasto o smaku popularnego ciasteczka z galaretką, wzbogaconego o delikatny, budyniowy krem. Dosyć pracochłonne, bo choć poszczególne warstwy ciasta nie są trudne do przygotowania i nie wymagają specjalnych umiejętności, to trzeba właściwie rozłożyć je w czasie, żeby przygotowywanie wypieku nie

Anielska chmurka - 2 składniki

jeszcze nie jest, bo czasami woda mi nie spływa w lodówce :D W każdym razie tym razem jak zrobiłam pierwszą warstwę po zmiksowaniu , odczekałam, aż galaretka z mlekiem trochę stężeją trwało to max 5 minut , i wtedy dopiero przelałam masę do tortownicy, dzięki czemu nic nie wyciekło :D Polecam

Tort urodzinowy dla dziecka

ją na biszkopt. Od razu przykrywamy drugim blatem ciasta, który również lekko nasączamy wodą z sokiem i wstawiamy do lodówki. Zieloną galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, ubijamy 200 ml śmietany, dodając pod koniec tężejącą galaretkę. Przygotowaną masę wykładamy na

Lekki torcik pastelowy

szczypta soli 3 łyżeczki cukru pudru 1 galaretka o smaku kiwi 1 galaretka o smaku owoców leśnych 1 galaretka o smaku pomarańczowym 1 galaretka o smaku malinowym Przygotowanie biszkoptu: białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Białka ubić ze szczyptą soli i

Truskawkowy torcik serowy na zimno, bez pieczenia

homogenizowanego wlewać małym strumieniem wystudzoną galaretkę, zmiksować na najniższych obrotach miksera, do momentu połączenia się składników. Tak przygotowaną masę odstawić do lodówki do lekkiego ! stężenia. Około 15 minut powinno wystarczyć. Lekko stężałą masę z serka homogenizowanego wylać na masę serową

Sernik z musem z kiwi

pszennej tortowej * 70 g cukru * 2 łyżki zimnej wody * 1 łyżka oleju * 1 4 łyżeczki proszku do pieczenia   Masa serowa:    * 700 g twarogu sernikowego z wiaderka 2x350 g * 400 ml kremówki 2x200 ml * 2 kopiaste łyżki cukru pudru * 2 galaretki o smaku kiwi * 400 ml wrzątku 2x200 ml   Mus

Leon

odstawić do wystygnięcia masy jabłkowe: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i ugotować z cukrem do miękkości. Każdą z galaretek rozpuścić w 1 4 szklanki wrzącej wody ja galaretek nie rozpuszczałam w wodzie, gdyż moje jabłka miały dość dużo soku, po prostu wsypałam sproszkowane galaretki prosto do

Przepyszny kolorowy tort owocowo-galaretkowy

kawałeczki owoców to przecieramy je przez sitko 8211 wtedy jest ładniejszy przekrój ciasta , ale można też razem z owocami ,cukier waniliowy i cukier puder i miksujemy tę masę około 2 min. Powoli do masy wlewamy chłodną, ale jeszcze płynną galaretkę. W tym czasie może się masa rozrzedzić nbsp ,ale tym sie

Ciasto Nocka

: nbsp Ciasto ponownie umieszczamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozlewamy galaretkę z jednego dzbanka. Czekamy aż galaretka stężeje. Następnie na galaretkę nakładamy jedną porcję masy i wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje. Teraz na masę wylewamy kolejny dzbanek galaretki

Cytrynowy puch

pudru * 1 kopiasta łyżka żelatyny    Dodatkowo:   * 2 galaretki cytrynowe * 700 ml wrzątku   Oba cukry łączymy ze sobą i ubijamy z jajkami przez około 7 minut na jasną, puszystą masę a następnie dodajemy do niej skórkę z cytryny oraz przesianą z budyniem mąkę. Delikatnie miksujemy na najniższych

Zimowa kostka

nagrzanego do 160 186 C i pieczemy ok. 20 min .  65279 Galaretki czerwone przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do całkowitego ostudzenia . Masa śmietanowa : Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody , studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem . Do

Expresowy torcik Wiśniowa Straciatella

galaretka wiśniowa u mnie wyjątkowo truskawkowa   Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę ok. 5 min na najwyższych obrotach . Pod koniec ubijania dodajemy wodę oraz olej. Do masy jajecznej przesiewamy

Sernik na zimno, warstwowy

pilnowaniem stopnia zastygnięcia galaretek ale możemy pokombinować z kolorami i użyć takich które smakują rodzinie najbardziej, albo zrobić w jednym kolorze ?     Składniki: biszkopty poncz: pół szklanki ciepłej wody 2 łyżki ekstraktu z wanilii łyżeczka cukru pudru Masa serowa: 400 g twarogu

Biszkopt bezglutenowy z pianką, owocami i galaretką

wodzie rozpuścić galaretkę i zostawić do ostygnięcia, tak, żeby zaczęła lekko tężeć. Bardzo zimną kremówkę wkładam do zamrażalnika, lepiej się ubija ubić z mlekiem, następnie wlać galaretkę i ubijać do połączenia. Wylać masę na biszkopt - bardzo szybko tężeje. II wersja warstwy piankowej dodane 22

Kokietka

Wyśmienity przekładaniec kokietujący paletą barw i ciekawą kompozycją smaków. Miłym zaskoczeniem dla mnie była masa makowa w połączeniu z galaretką, do której na pewno będę wracać. Jak każdy piętrowiec , ciasto jest odrobinę czasochłonne, ale warto znaleźć chwilkę na skomponowanie tej barwnej

CIASTO KOLOREK :

chłodne miejsce. Kiedy stężeje zalać czerwoną galaretką i ponownie odstawić do stężenia. Drugą część masy wstawić do rondla z gorącą wodą, miksując wlać mleko z żelatyną a następnie galaretkę zieloną masa może się zwarzyć ale to nic, należy miksować dalej masa po chwili odzyska konsystencję , na końcu

Ciasto Jagodowa Fantazja

: 1 galaretka o smaku owoców leśnych 300g jagód nbsp Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka miksujemy z cukrem, proszkiem do pieczenia i octem na białą masę. Mąki przesiewamy przez sito i dodajemy do masy żółtkowej. Miksujemy. Białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli. Mieszamy z

Deser słodki, zimny, mocno owocowy

pomarańczowym. Przestudzić. Z mandarynek wykroić fileciki bez skórek, gruszki obrać ze skórki. Owoce pokrojone na mniejsze kawałki ułożyć w miseczkach, zalać schłodzoną i tężejącą galaretką, przybrać owocami goji i listkami melisy, zatapiając je w półpłynnej masie. Wstawić do lodówki. Do takiej galaretki

Ciasto Kubuś

cukru  65279 Masa śmietanowa:   500 ml śmietanki 30 kremówki  2 galaretki pomarańczowe 3-4 łyżki cukru pudru   Dodatkowo : 2 galaretki pomarańczowe    Sposób przygotowania : Biszkopt : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na parze miskę z jajkami umieszczamy w garnku z gotującą

Ciacho sucharkowe z masą śmietankową i owocami

Ciacho sucharkowe z masą śmietankową i owocami to najprostsza nazwa, jaką można wymyślić, ponieważ Ciacho na spodzie z sucharków i nutelli, z masą budyniowo-mascarpone, owocami i galaretką - to zdecydowanie za długa nazwa... mimo, że w pełni oddaje charakter tego ciasta Spód z sycharków

Deser dla zapracowanych

z budyniem a jedynie delikatnie go pokryje. Szklanki wstawiam do lodówki by galaretka się ścięła. Śmietankę ubijam mikserem na wysokich obrotach pod koniec dodaję cukier waniliowy i sok z cytryny, nie miksuję za długo, by nie powstało masło, jak tylko masa zgęstnieje przestaje ubijać. Gdy galaretka

ciasto Fiona na denaturacie :

się, że kolor tej antonówki daleki jest od jasnozielonego Pysia i przypomina raczej dno kilkudniowej kałuży. Aby ratować honor masy wtarłam do niej jedno jabłko i masa zyskała malownicze cętki. Zielone galaretki też wyszły ze sklepu no to zostały niebieskie blue curacao z Winiar- ochrzczone potem

Ciasto Smerfuś

całkowitego ostygnięcia. Następnie wyjąć z blaszki i ostrożnie zdjąć papier do pieczenia, przekroić je raz w poziomie. Otrzymamy 2 blaty ciasta. Jeden kawałek ciasta włożyć z powrotem do blaszki. Masa: Jedną galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Głęboki talerz lub miskę wyłożyć folią spożywczą

Ciasto pomarańczowo kawowe

jednogłośnie wybrane najlepszym tegorocznym świątecznym wypiekiem.  Nie jest ono zbyt słodkie, a połączenie masy pomarańczowo marchewkowej z masą kawową i galaretką, dają bardzo ciekawe doznania smakowe.  Po świątecznych makowcach i piernikach, będzie świetną, lekką i świeżą propozycją na Nowy Rok

Tort od serca dla serca

, ostudzony utrzeć z masłem. Gdy masa budyniowa będzie pulchna podzielić ja na 2 części. Do jednej części więcej niż pół dodać tężąca galaretkę, wymieszać i dostawić do lodówki na 30 min. po wyciągnięci z lodówki dobrze wymieszać mikserem . Do 2 części masy tej mniejszej dodać czekoladę i wymieszać

Ciasto truskawkowe z masą śmietankową

. Po upieczeniu biszkopt wyjąć z blachy i całkowicie wystudzić. Ostudzony biszkopt włożyć do umytej blaszki. Z biszkoptu nie zdejmujemy sk oacute rki i niczym go nie nasączamy. Masa truskawkowa Galaretki rozpuścić w 300ml wody. Truskawki zmiksować jeśli używamy mrożonych, wcześniej odmrozić . Serki

Śmietanowiec na biszkopcie

. Pyszny, wilgotny od śmietanki biszkopt i masa śmietanowa z galaretką. Pychotka Od dzisiaj to jedno z moich ulubionych ciast! I przy okazji była to kolejna lekcja! Nie mozna się zniechęcać przy pierwszej nieudanej próbie, czasem wystarczy po kilku dniach jeszcze raz podejśc do nieudanego przepisu, a

Ciasto Shrek

To ciasto smakuje nie tylko dzieciom , wierzcie mi , dorośli także je uwielbiają . Jest delikatne , słodkie i bardzo orzezwiające . Korzystałam z przepisu Kasi , zmieniłam tylko przepis na biszkopt oraz dodałam więcej cukru do masy budyniowej i śmietanowej . W trakcie przygotowywania stwierdziłam

Sernik jagodowy na zimno

lekki i delikatny.  Pamiętajcie tylko, że zarówno ser jak i mleko skondensowane muszą mieć temperaturę pokojową, więc wyjmijcie je z lodówki kilka godzin wcześniej. Zbyt zimne składniki sprawią, że po dodaniu żelatyny masa od razu zacznie tężeć.      Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm

Przywołać wiosnę... może Shrek !

    Może się uda tym zielono-barwnym ciastem o nazwie Shrek url http: zaradni.pl autorzy 8201,barwnymotyl img http: zaradni.pl widgets a.gif img url ,które nie tylko kolorem ,ale i smakiem kojarzy się z tą porą roku.     Za sprawą galaretek i mas: z soku z kiwi i banana oraz

Ciasto Shrek

    Dzisiaj zapraszam Was na pyszne ciasto, które swoją nazwę zawdzięcza nietypowemu kolorowi.      Cebula ma warstwy. Ogr ma warstwy. Więc ciasto Shrek też z warstw się składa :       Na delikatnym biszkopcie znajduje się warstwa masy budyniowej ugotowanej na zielonym soku przecierowym

Kostka ,,malinowy poemat

mrożonych malin  2 galaretki malinowe lub truskawkowe   Malinowa pianka : 500 ml śmietanki kremówki 30 2 galaretki malinowe   Dodatkowo : 200 g podłużnych biszkoptów 2 łyżki soku z cytryny + 0,5 szklanki wody maliny do dekoracji    Sposób przygotowania : Biszkopt : Żółtka oddzielamy od

Niebiański przysmak

nbsp Ciasto niebiański przysmak robiłam dla mojej koleżanki na jej urodziny, ale idealnie nadaje się ono również na ciasto na nadchodzące Święta Wielkanocne. Masa jabłkowa idealnie łączy się z masą orzechową, a w połączeniu z kruchym ciastem daje niebiański smak. nbsp Składniki: ciasto

Jezioro łąbędzie

żelatynę. Dodajemy po trochu ciepłe serki i dokładnie mieszamy. Na koniec śmietankę ubijamy na sztywno i też dodajemy do masy serkowej. Ściętą, żółtą galaretkę wyjmujemy z lodówki. Naczynie w której jest wkładamy na chwilę do gorącej wody, dzięki czemu łatwiej wyjmiemy galaretkę w niezmienionym kształcie

Słodko-kwaśny sernik na zimno z czarną porzeczką.

Wykonanie Spód:  Herbatniki pokruszyć, zmiksować w malakserze. Pyłek wsypać do miski. Dodać pokrojone masło. I połączyć składniki na jednolitą masę. Na blachę użyłam tortownicy o średnicy 28cm. z odpinanym bokiem ! wyłożyć harbatniki i równomiernie rozprowadzić.  Masa serowa:  Galaretkę rozpuścić w 3

dyniowy deser

Szybki i bardzo łatwy do wykonania. Biszkoptowy spód robi się ekspresowo, jest niski, więc szybko też stygnie, praktycznie od razu można przygotowywać masę dyniową. Ta z kolei bardzo szybko tężeje. Najdłużej stygnie galaretka. Jeśli zależy Wam na bardzo szybkim przyrządzeniu sernika, proponuję po

Tęcza wiosenna

zgęstnienia. Budyń dokładnie wystudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce zimny budyń.   Składniki na masę jabłkową: - 1 zielona galaretka - ok 800 g jabłek jabłek - 1 łyżka cukru Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, o dużych oczkach, włożyć do rondelka, poddusić z cukrem. Do gorących jabłek wsypać suchą

Truskawkowe niebo w gębie na jogurcie

cukier i jogurt. Jeśli nie macie blendera, to truskawki możecie rozgnieść widelcem, a następnie całość zmiksować z jogurtem, aby masa nabrała lekkości. Do truskawkowo-jogurtowej masy wlewamy ostudzoną drugą galaretkę i mieszamy jeszcze około minutę. Naszą masę wylewamy po jednej łyżeczce na biszkoptowy

** Tort malinowy dobre przepisy - Raspberry Cake Recipe **

masy: 1. Galaretkę zrobić  według  przepisu na opakowaniu, używając mniej wody niż zaleca producent, żeby galaretka byla  bardziej zżelowana. 2.  Żelatynę rozpuścić w 189 szklanki gorącej wody. Maliny zmiksować w blenderze zostawić kilka do przystrojenia tortu . 3.  Schłodzoną śmietanę ubić z

Ciasto z truskawkami

Ostatnio obchodziłam imieniny, na które upiekłam ciasta. Jednym z nich było ciasto biszkoptowe z masą budyniową i truskawkami.  Ciasto składa się z: biszkoptu, masy budyniowej, bitej śmietany z galaretką, dwóch galaretek truskawkowych oraz truskawek. 1. Przepis na biszkopt: Składniki: - 6 jaj

na upały serniczek na zimno

blaszke kwadratowa wykładamy herbatniki. 0,5 l jogurtu łączymy z dwoma bananami miksujemy . Dodajemy 2 galaretki rozprowadzone w 200ml wrzątku cytrynowe. Gdy masa zacznie gęstnieć wykładamy na herbatnikowy spód. Wstawiamy do lodówki. 2 galaretki innego smaku smak w zależności od owoców również

Kolorowe rajske mleczko

- Przepis pochodzi z Kuchennych Zapisków , wprowadziłam jednak małe zmiany Kolorowe rajskie mleczko składniki biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki masy galaretkowe: 2 galaretki np. agrestowe 2 galaretki np. brzoskwiniowe  puszka mleka skondensowanego, niesłodzonego 1 galaretka np

Lekki torcik malinowy

Kruchy spód, kremowo - jogurtowa masa owocowa i galaretka z owocami - tyle pyszności w jednym kawałku... Przepis możecie zmodyfikować - ja wykorzystałam to, co miałam akurat w domu. nbsp Cały torcik może mieć smak malinowy - w sezonie, górną warstwę można wyłożyć świeżymi malinami i zalać

tuskawkowy przekładaniec

przelać do identycznej formy jak ciasto czekoladowe i piec ok 30 w 180 O C. Wystudzić.     MASA SEROWA- RÓŻÓWA 2 galaretki truskawkowe 500g serka homogenizowanego truskawkowego Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, dokładnie wymieszać odstawić lekkiego stężenia. Następnie do tężejącej

tort jagodowo malinowy

żelatyny. Gdy się rozpuści, połączyć z kilkoma łyżkami jogurtu intensywnie mieszając, po czym połączyć całość. Posłodzić do smaku. Schłodzić do zgęstnienia. Masę rozprowadzić na torcie i schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami lub galaretką. dekoracja:   świeże maliny i jagody i lub

Imbirowe ciasto czekoladowe z mango

żelatynę i sok z limonki lub cytryny.Odstawić do przestygnięcia ale nie na długo bo masa stężeje. Śmietankę ubić na sztywno i wymieszać łopatką dokładnie z masą mangową. Galaretka: zagotować puree z mango,cukier i świeżo starty imbir.Zdjąć z ognia,dodać agar-agar rozlać do foremek na lód i odstawić do

Kolorowy deser z kaszą gryczaną

Od jakiegoś czasu chodził za mną deser z kaszą gryczaną . Długo myślałam z czym by ją połączyć i w końcu wydumałam: owoce, galaretka i płatki ryżowe na mleku. Przygotowanie tego deseru jest nieco czasochłonne, ale naprawdę warto troszkę się potrudzić i przede wszystkim czekać aż galaretka stężeje

Tort czereśniowo-wiśniowy z delicjami

łyżki mielonych herbatników Lu Go czekoladowych nbsp Składniki na masę: 1 szklanka mleka 1 budyń wiśniowy 3 żółtka 1 i 1 2 kostki masła 2 galaretki o smaku wiśniowym 1 szklanka wrzącej wody 2 paczki delicji o smaku wiśniowym 30-40 dag czereśni nbsp Ponadto: 20-30 dag masy cukrowej

Ciasto malinowe z budyniem

To ciasto powstało z tęsknoty za słońcem, latem i smakiem świeżych owoców. Bardzo lekkie i bardzo proste - biszkopt, budyń i orzeźwiająca galaretka z malinami. Na pewno lepiej będzie smakować w upalne dni, ale kto powiedział, że nie można sobie zrobić lata w środku paskudnej zimy

Sernik na zimno z truskawkami bez pieczenia

Na zakończenie sezonu truskawkowego zapraszam na pyszny Sernik na zimno z truskawkami bez pieczenia jak nie mamy truskawek, to możemy zastąpić je dowolnymi owocami .     SKŁADNIKI: - 1 kg sera białego twarogowego - 1 galaretka zielona - 1 galaretka żółta - 1 galaretka pomarańczowa - 1

Jogurtowiec z galaretką ciasto bez pieczenia

Dziś zapraszam na lekkie cisto. Wszak nawet tym, którzy są na diecie, też się coś się od życia należy Jak wiecie, mam w szafce zawsze bogaty zapas galaretek, co czasem kończy się nadgorliwym sprzątaniem zasobów. Ostatnio więc deserów z galaretką był u mnie dostatek i oprócz ciasta bez

Ciasto Brzoskwiniowy sad

odstawić do ostygnięcia. 65279 Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo, cały czas miksując, łyżka po łyżce dodawać budyń. Na koniec dodać likier i krótko zmiksować z masą. Mus Pozostałe brzoskwinie zmiksować na puree syrop odlać i zachować . Galaretkę rozpuścić w 250 ml przegotowanej wody, gdy

Biszkopt z jabłkami, jogurtem i bitą śmietaną

biszkopt, a na nim gruba warstwa jabłek z dodatkiem galaretki pomarańczowej. Do tego masa jogurtowo- truskawkowa, a całość zwieńczona jest przepyszną bitą śmietaną. Takie proste składniki, a dały rewelacyjny efekt. Bardzo gorąco polecam Wam więc ten biszkopt, tym bardziej, że nie jest trudny do

Sernik cytrynowy na zimno, z truskawkami i galaretką

: na spód: ok. 300g herbatników na masę serową : 1kg sera wiaderkowego gęstego 200ml śmietanki 30 3 4 szklanki cukru pudru skórka otarta z jednej eko-cytryny 3 łyżki soku z cytryny łyżka ekstraktu waniliowego 3 łyżki żelatyny ponadto: ok. 1kg truskawek 2 galaretki truskawkowe

Ciasto Biedronka z bitą śmietaną, owocami i galaretką

galaretki i mieszamy na niskich obrotach miksera do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak przygotowaną masę śmietanową wylewamy na wystudzony biszkopt i dokładnie wyrównujemy powierzchnię. Wkładamy do lodówki na ok 20 minut, aby masa śmietanowa zgęstniała. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę z lodówki, na

Sernik na zimno z mandarynkami i galaretką

Sernik na zimno z twarogiem bez serków i galaretką. Do ciasta upiekłam biszkopt, ale jak najbardziej możemy użyć dla ułatwienia biszkoptów. Masa jest nie za słodka, kremowa o lekkim pomarańczowym smaku. Ciasto pyszne i proste!  Gorąco polecam!   Źródło: Na podstawie przepisu z książki Cias

Tort samochod

Składniki BISZKOPT NA 3 PLATY 6 jaj 1,5 szkl. cukru cukier waniliowy 1 szkl. maczki ziemiaczanej 1 szkl. maki przennej 4 lyzki oliwy 4 lyzeczki proszku do pieczenia MASA 1 krem waniliowy gotowy 3 galaretki ostudzone i pokrojone w kostke MASA 2 masa jablkowa http: www.gotowanie.wkl.pl przepis39614

Tort samochód

nałożeniem mas nasączyć ponczem. Składniki na masę truskawkową: około 300 g truskawek użyłam mrożonych 2 galaretki truskawkowe 0,5l śmietany 30 lub 36 Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Trochę przestudzić. Truskawki zmiksować i wymieszać z galaretką. Śmietanę ubić, połączyć z masą

Kostka kremowa z galaretką

Miękki, wilgotny biszkopt przełożony dżemem i masą budyniową. Pokrojona w kostkę galaretka truskawkowa ożywia bladość kremu i urozmaica smak ciasta. Wypiek prezentuje się bardzo efektownie i jest świetną propozycją jako deser na rodzinną uroczystość. Mimo różnych struktur jego przygotowanie nie

** Tort truskawkowy dobre przepisy - Strawberry cake 65279 recipe **

kulinarne dla każdego! 65279       Składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka soku z cytryny Składniki na masę budyniową: 1 2 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka cukru 3 żółtka  1 cukier

Ciasto Shrek bez pieczenia

rozpuszczone budynie i ciągle mieszając zagotowujemy jeszcze raz. Kiedy masa zgęstnieje, zdejmujemy ją z gazu i delikatnie wykładamy porcjami na biszkopty. Odstawiamy do wystygnięcia. Na ostudzonej masie układamy delicje. 1 galaretkę rozpuszczamy w 2 3 szklanki wrzątku i odstawiamy do przestygnięcia. W tym

Cytrynowa kostka bez pieczenia

o smaku cytrynowym : . Polecam !       Składniki : 400g herbatników maślanych galaretka cytrynowa Masa serowa : 400g sera twarogowego śmietankowego 3 krotnie mielonego , może być z wiaderka 100g masła 2 jajka 0,5 szklanki cukru 5 łyżeczek żelatyny 0,5 szklanki mleka sok i skórka

TORCIK RABARBAROWY

się. Rondelek z rabarbarem zestawiamy z ognia. Miksujemy i ewentualnie przecieramy przez sitko. Te czynności możemy wykonać łącznie tzn. rozgotować 500g rabarbaru w 189 w razie potrzeby można dolać nieco wody   i podzielić na dwie równe części: jedną do masy , drugą do polewy. Galaretkę

Ciasto grysikowe z malinami

  To jedno z najlepszych ciast malinowych jakie do tej pory zrobiłam. Ciasto z masą grysikową, musem malinowym, galaretką i świeżymi owocami. Bez pieczenia, co niewątpliwie, biorąc pod uwagę aktualne temperatury, jest jego sporą zaletą.    Składniki na formę 20x28 cm.    * herbatniki maślane

Tort truskawkowo - cytrynowy

cytryny Czubata łyżeczka proszku do pieczenia Bułka tarta do posypania formy MASA TRUSKAWKOWA: 1,5 kg truskawek 1 szkl. cukru 2 szklanki słodkiej śmietany kremówki 30 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru pudru MASA CYTRYNOWA: 2 galaretki cytrynowe Sok z 1 cytryny 2 szklanki słodkiej

Dietetyczny tort malinowo-jagodowy

ksylitolu oraz mus z 2 3 malin rozdrobnione w blenderze . Wszystko ponownie dokładnie ubijamy i w międzyczasie dodajemy rozpuszczoną w 1 3 szklanki wrzątku żelatynę. Wylewamy na tortownicę, układamy całe maliny i czekamy aż stężeje ok. 20-30min . 2. Galaretka marzankowa- 2 opakowania galaretki

Jabłecznik z bitą śmietaną

Do niedzielnej popołudniowej kawy polecam... ...jabłecznik z bitą śmietaną, znany również pod nazwą jabłecznik królewski , bo naprawdę taki jest.  Ciasto godne polecenia - ma delikatne biszkoptowe ciasto, przełożone zwięzłą masą z prażonych jabłek z dodatkiem galaretki brzoskwiniowej, pokryte

Tęczowy torcik

jej używać należy ją wyjąć godzinę wcześniej z lodówki. Wracamy do ciasta. Na krem z galaretką wykładamy drugi blat ciasta z wgłębieniami . Dołki zalewamy zieloną galaretką tężejącą trochę jej zostanie . Wstawiamy ciasto do lodówki na około pół godziny do całkowitego stężenia. Masę maślaną

Ciasto wakacyjny puszek

sp oacute d: Białka ubić na pianę z cukrem, dodać ż oacute łtka, potem mąki i proszek, na koniec roztopioną margarynę. Upiec sp oacute d - jakieś 10-15 minut w temp. 180 stopni. w międzyczasie rozpocząć przygotowywanie mas. Zagotować 0,5 l śmietany. Rozpuścić w tym dwie czerwone galaretki. Jagody lub

Miejsca:

Wiśniowa (340)
Warta (45)
Pasto (35)
Góra (22)
Warszawa (19)
Wodzisław (12)
Poro (12)
Maków (11)
Tłuszcz (7)