Wszystko o:

ciasto kruche z m±ki razowej

M±ka, królowa wypieków

wymagaj±cych 8222 kleisto¶ci 8217  tj. do wyrobu klusek, pierogów, pizzy, ciast kruchych i francuskich oraz makaronów typ 550 - idealna do wypieku ciast drożdżowych typ 750, 1400, 1850, 2000 -to typy m±k ciemnych , które przeznaczone s± głównie do wypieku pieczywa. typ 2000 to m±ka razowa   typ 3000

Pieczemy domowy chleb

pieczenia chleba, w zależno¶ci od własnych upodobań smakowych. Do większo¶ci wypieków używa się przede wszystkim: - m±ki pszennej -  chleb wypieczony z m±ki pszennej jest lekki i kruchy. Dlatego też najczę¶ciej spotykan± odmian± pieczywa, jest pieczywo jasne z m±ki pszennej. Jej dodatek do innych rodzajów

M±ka 8211 jak to z ni± jest?

zup i sosów Ale nie każdy tak my¶li jeden z producentów pisze na swojej stronie internetowej: M±ka Wrocławska typ-500 - m±ka przeznaczona do wypieku pierników, kruchych ciast, nale¶ników, omletów M±ka Poznańska typ-500 - m±ka przeznaczona do wyrobu domowych makaronów, lanych klusek M±ka Krupczatka

Orzechowy Tydzień - podsumowanie

Przysmaki Karolki : Tarta migdałowa z gruszkami Karto_flana 8211 blog Z kartoflanego pola : Muffinki orzechowe Kasia 8211 blog Kate s Pie Hole : Kurczak z papryka i nerkowcami Ka¶  - blog Bake amp Taste : Granola podwójnie orzechowa Kempina - blog Razowe ciasteczka dla Twojego dziecka : M±ka

Wielkanoc za pasem: a może domowy mazurek?

2 jajka 1 2 8211 3 4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki m±ki ziemniaczanej lub i łyżeczka kaszy manny zapach waniliowy, cytrynowy lub rumowy migdały w płatkach lub słupkach Blat z kruchego ciasta podpiec 5 8211 10 minut, zgodnie ze wskazówkami z opakowania. Rozsmarować na nim masę makow±

Typy m±ki

  Typ m±ki pszennej Nazwa 400 450 - m±ka tortowa - do wypieku ciast tortowych - przeznaczona do wypieku ciast biszkoptowych, tortów i ciast francuskich 500 m±ka poznańska - do wyrobu domowych makaronów, lanych klusek m±ka wrocławska - do wypieku pierników, kruchych ciast, nale¶ników, omletów m±ka

Czekoladowy Weekend - podsumowanie

Chocolate Cake Anna 8211 blog Waniliowo : Cannoli siciliani Aniado 8211 blog Lepszy smak : Razowe ciasto czekoladowe Anulka - blog Słoneczna Kuchnia : Rumiankowa panna cotta z musem czekoladowym Aratka - blog Dwielewe : Czekoladowa moc chilli Asieja - blog Ugotujmy : Herbatnikowe kule

Orkiszowy pie z jabłkami

zrobiłam je z dodatkiem br±zowego cukru, miodu i korzennej przyprawy. Z orkiszowym ciastem smakowało genialnie, najlepiej na ciepło.. z sosem czekoladowym : Uprzedzam jednak że cało¶ć dzięki udziału orkiszowej m±ki razowej smakuje.. do¶ć charakterystycznie, jak to zreszt± na razowy wypiek przystało

ŁAGODNO¦Ć PODWIECZORKU

do podwieczorku. Ale może od ¶więta, latem... ... Na przyzwoity podwieczorek powinny być podawane kruche babeczki. Na słodko, na zimno, na ciepło, wytrawnie, możemy je nadziewać wytwornie lub mniej. Wystarczy pół kilograma m±ki, dwa jajka, pół kostki masła z lodówki, dwie łyżki ¶mietany wyrobić na

Co zrobić z m±ki pełnoziarnistej - 10 pomysłów

ciastka pełnoziarniste     Pełnoziarniste ciastka z czekolad±     Pierniczki na choinkę   2. CIASTA      Pełnoziarniste ciasto bananowe      Pełnoziarniste ciasto ze ¶liwkami     Mazurek kajmakowy na razowym spodzie     Piernik z automatu do chleba     Makowiec w kształcie choinki     3

Razowe placuszki serowe na ¶niadanie

wszechstronnie czytaj: także na słodko . St±d zaciekawiły mnie placuszki Hugh Fearnleya z nie¶miertelnego River Cottage Everyday , w wariancie serowym jest też opcja słodka , bazuj±cym na m±ce pszennej razowej któr± ostatnio chętnie dodaję tam, gdzie jej nie przewidziano, tj. np. do ciasta kruchego . Nie

Razowe galette ze ¶wieżymi figami

  Pyszne i aromatyczne, rustykalne galette z figami. Ma głębszy smak i kruch± konsystencję dzięki m±ce razowej, natomiast aromatyczny posmak zawdzięcza br±zowemu cukrowi. Idealne na jesienny podwieczorek. składniki: 1 szklanka maki pszennej, 1 szklanka m±ki żytniej razowej typ 2000 , 0

Tabela Kaloryczna 100ml, 100g

ciastka markizy 358 ciastko karpatka 442 ciastka tortowe z galaretk± 311 ciasto drożdżowe ze ¶liwkami 178 ciasto kokosowe 406 ciasto kruche ze ¶liwkami 218 cielęca pieczeń duszona 240 cielęca w±tróbka 124 cielęce klopsiki mielone 149 cielęce nerki surowe 118 cielęce serca 119 cielęcina bez

Omlet nadziewany warzywami, smażony na oleju rzepakowym

zwłaszcza rosn±cym dzieciom: 8222 dobre węglowodany 8221 z m±ki gryczanej i pszennej razowej białko z mleka i jajek jajka s± także ¶wietnym Ľródłem żelaza niezbędny zwłaszcza dzieciom tłuszcz w swojej najzdrowszej formie, czyli w postaci oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym Ľródłem

DWA WIOSENNE CIASTA.

:   180 g m±ki razowej może być pszenna, ale razowa to ciekawa odmiana   80 g masła prosto z lodówki   żółtko   2-3 łyżeczki posiekanych ziół opcjonalnie, spróbujcie np. z zielon± pietruszk± lub koperkiem   Składniki na pastę z oliwek tapenada :   1 szklanka czarnych

Najłatwiejsze ciasto w ¶wiecie

    Zastanawiałam czy powinnam pokazywać to ciasto, bo to raczej pomysł niż przepis. Ot zwykle kruche ciasto z dżemem, ale robię je zawsze wtedy kiedy mam ochotę na co¶ słodkiego a brak chęci na przygotowywanie wyszukanych ciast. Dodatkowym plusem jest to, że można tu użyć różnych rodzajów m±k

Kruche razowe ciasteczka bez cukru

Wspaniałe, kruche ciasteczka o delikatnym aromacie kardamonu, z lekko orzechowym posmakiem- dzięki użyciu m±ki razowej. S± idealne do chrupania, bardzo wci±gaj±ce. Moje były w wersji wytrawnej, bez cukru- doskonałe jako dodatek do patery z serami, ale można przygotować je również na słodko

To zależy galette z gruszkami

kruche, a brzegi lekko chrupi±ce. Nadzienie za¶ jest pełne imbirowego aromatu, owocowej słodyczy i soczysto¶ci. Inspirowałam się przepisem znalezionym tutaj , ale jabłka zamieniłam na gruszki, a cynamon na imbir. Składniki: Ciasto: 140 g m±ki pszennej w oryginale razowa 4 łyżki cukru trzcinowego

Słodkie kartofelki - bajaderki

resztek kruchego czy biszkoptowego ciasta. nbsp nbsp Bajaderki nbsp : około 20 sztuk Ciasto: 2 szklanki m±ki pszennej razowej * 3 4 szkl m±ki orkiszowej * 20 dag masła 82 nbsp 1 łyżeczka cukru br±zowego ** 2 jaja od szczę¶liwych kur 1 łyżeczka proszku do pieczenia *** Zastępniki: * m±ka

Jak u włoskiej babci - Torta della Nonna

nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp To pyszne i proste ciasto pochodzi z Włoch, ł±czy w sobie delikatny krem z cytrynow± nut±, kruche ciasto i chrupi±ce, ma¶lane orzeszki. Moja wersja jest zdrowsza, a nie traci smaku i uroku. Jak na tort ciasto nie

Zdrowe słodycze z owoców

, czyli pyszne ciasto makowo- jabłkowe : Razowe ciasto z czere¶niami, bez jajek i mleka Mandarynkowo-migdałowe ciasto bez m±ki Rolada truskawkowa w białej czekoladzie Biszkoptowo... Gruszkowo... Lekko! Lekki i szybki biszkopt z jabłkiem  

Razowe kruche babeczki

    Kruche babeczki przygotowane z razowej m±ki, s± zdrowym i ciekawym pomysłem na przek±skę np. imprezow± czy dla dzieci. Możemy je wypełnić zarówno kremami na słodko, np. budyniami jak i na ostro 8211 serkami. S± bardzo proste do przygotowania, choć trochę pracy z nimi jest ze względu na

Zdrowe słodycze piekarniczo-cukiernicze

na koniec creme de la creme - czyli kilka ciast w kategorii torty , na specjalne okazje. Drożdżówki i ciasta drożdżowe Drożdżówki z rabarbarem Razowe drożdżowe z rabarbarem i kruszonk± Odrywane drożdżowe bułeczki Pełnoziarniste drożdżówki z cynamonem Wspólne pieczenie. Kołaczyki z rabarbarem

Chleb żytni na zakwasie. Własny. Domowy. Najlepszy. Najzdrowszy.

kratce do całkowitego wystygnięcia, bułeczki można zjadać prosto z blaszki. W zdrowej diecie nie może zabrakn±ć produktów bogatych w warto¶ciowe węglowodany, dlatego też najlepiej jest zjadać chleb wypiekany w domu, wiesz co jesz!, z użyciem zakwasu lub drożdży, z m±ki razowej żytniej lub orkiszowej

tarta z gruszkami

. 22 cm: 65279 kruche ciasto: 65279 190 g m±ki 8211 u mnie 140 g m±ki pszennej i 50 g m±ki pszennej razowej  szczypta soli 2 łyżki cukru pudru 17 g 65279   110 g zimnego masła 1 żółtko 1,5 łyżki zimnej wody owocowe nadzienie: 65279 4 ¶rednie gruszki 370 g 8211 waga po

Kruche ciastka razowo- kukurydziane

Szukałam przepisu na szybkie i proste ciastka z m±k± kukurydzian±. Znalazłam tu: http: www.malacukierenka.pl kruche-ciasteczka-kukurydziane.html Oczywi¶cie zwykł± m±kę pszenn± zastapiłam razow±. Od siebie dodałam też mleko, cukier waniliowy i rodzynki. Bezpretensjonalne ciasteczka, smakiem

Mazurek kajmakowy na razowym spodzie

    A gdyby tak przemycić trochę więcej błonnika i cennych składników w ¶wi±tecznych wypiekach? Wybrałam m±kę razow±, zagniotłam kruche ciasto o aromacie wanilii. Masa kajmakowa nadała niesamowitej słodyczy i ¶wi±tecznego charakteru. Pyszne mazurek i bardzo łatwy do przygotowania. Polecam

Staropolska przyprawa w staropolskim daniu

też pewne czarne suchary , mocno osolone i z duż± ilo¶ci± kminku, które miały wielu amatorów do herbaty, kawy i piwa. Pieczono je z razowej, żytniej m±ki, z dodatkiem oleju i miodu. Wygl±dały niezbyt ładnie, ale były bardzo kruche i 8212 o ile mnie pamięć nie myli 8212 smaczne. Oleju zreszt±

Bajaderka ekspresowa

Ta bajaderka jest dobrym ciastem na wykorzystanie resztek ciasta ale przepis obejmuje też instrukcje jak zrobić bajaderkę przygotowuj±c do niej kruche ciasto. Je¶li macie resztki ciasta wystarczy zrobić spód z połowy nbsp składników nbsp i wykorzystać resztki ciasta do przygotowania masy lub zrobić

Razowa szarlotka z miodem

Uwielbiam tak kruche ciasto. Po kalorycznym czekoladowym, zdrowe , bezcukrowe, łagodz±ce wyrzuty sumienia. Braku cukru trudno zauważyć. Ot tak, bo uwielbiam jabłka. Przepis z moimi lekkimi zmianami z gazetki z serii Lubię Gotować .   Razowa szarlotka z miodem 2 szklanki m±ki pszennej

O pieczeniu ciast, od¶wieżaniu bab z weselem w tle

węglowych:   1. Najgorętszego pieca wymaga drożdżowe parzone ciasto, jak również chleb razowy i pytlowy. 2. Dalej wszelkie drożdżowe ciasto. 3. Francuzkie tak pisano potrzebuje bardzo silnego gor±ca, żeby się nie smażyło, lecz piekło. Włożone w ciepły, masło wypłynie z ciasta, a z ciasta zrobi się

Szarlotka sypana 8211 najlepsza

              Znacie szarlotkę sypan±? W ogóle jakie znacie szarlotki? Moja mama piecze pyszn± szarlotkę z bez± i kratk± z ciasta, moja babcia szarlotkę na kruchym cie¶cie, do którego dodaje trochę smalcu, moja te¶ciowa robi szarlotkę tradycyjn± lub szarlotkę z budyniem. Ja lubię szarlotkę

Razowe ciasteczka z czekolad±

Co w tych ciasteczkach jest najlepsze? S± kruche, ale nie twarde. S± wykonane z m±ki razowej. Maj± dużo czekolady :- Ostatnio wręcz przepadamy za takimi małymi słodko¶ciami! Polecam Wam serdecznie :- ¬ródło: Niebieska Pistacja     Składniki: 1 1 2 szklanki m±ki pszennej razowej 1 łyżeczka

Torcik malinowy pod mleczn± piank±

wedle gustu, każdy cukier nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp Jajka oddzielam, do żółtek dodaję cukier i miksuję aż masa spulchnie, białka ubijam na sztywno z sol±, dodaję do nich żółtka, ł±czę delikatnie, dodaję m±kę i delikatnie ł±czę metalow± łyżk±, dodaj±c też proszek

Winogrona na kilka sposobów

Lazur.   Tartaletki z serem, gruszkami i winogronami po mojemu schłodzone ciasto francuskie lub kruche ser ple¶niowy np. gorgonzola gruszki nie za miękkie winogrona jasne, przekrojone na pół, bez pestek cytryna 2 łyżki cukru czarny pieprz w ziarnach, ziele angielskie, goĽdziki gotowa przyprawa

Sezon na szparagi uważam za rozpoczęty!

szpinaku, czyli ok. 100g  z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu 30g sera mozzarella wiórki 1 łyżka słonecznika sól, łagodna papryka Z m±ki, żółtka i pokrojonego masła zagniatamy ciasto. Jeżeli nie chce się kleić wystarczy stopniowo dodawać do niego wody. Ciasto ma być jednolite i sprężyste

tabela kacl

400 ciastka markizy 358 ciastko karpatka 442 ciastka tortowe z galaretk± 311 ciasto drożdżowe ze ¶liwkami 178 ciasto kokosowe 406 ciasto kruche ze ¶liwkami 218 cielęca pieczeń duszona 240 cielęca w±tróbka 124 cielęce klopsiki mielone 249 cielęce nerki surowe 118 cielęce serca 119 cielęcina bez ko¶ci

Razowy mazurek daktylowo-pomarańczowy z cynamonem

obydwa :D Mazurek daktylowy z pomarańcz± i cynamonem bez jajek, mleka, cukru Kruche ciasto razowe 1 szklanka m±ki razowej pół kostki margaryny niepaskudnej 2 łyżki oliwy 1 duża łyżka miodu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Masa daktylowa 200 g daktyli 1 pomarańcza przy alergii na cytrusy użyjcie

..tarta szpinakowa..

..na żytnim spodzie. Użyłam m±ki żytniej razowej jak do chleba, grubo mielonej. Ponieważ taka m±ka inaczej się piecze, spód należy dłużej podpiec niż z m±ki jasnej.  1 paczka rozmrożonego i ugotowanego szpinaku 1 ser kozi homogenizowany 1 jajko ciasto: 2 szklanki m±ki żytniej  1 3 margaryny zimna

Mazurek kajmakowy z czarnymi porzeczkami

delikatnie nakłuwamy puszkę, aby zmniejszyło się ci¶nienie w ¶rodku. Jak powietrze ujdzie w cało¶ci otwieramy puszkę. Kruche ciasto smarujemy na całej powierzchni konfitur± z porzeczek. Bezpo¶rednio na owoce wykładamy jeszcze gor±cy kajmak i smarujemy po całej powierzchni. Wierch mazurka od razu dekorujemy

Pity

pszennej razowej 20 g drożdży 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru   Do wysokiego naczynia wlewamy wodę, dodajemy cukier i rozpuszczamy go. Do słodkiej wody dodajemy drożdże i również je rozpuszczamy. Odstawiamy na 10 minut aby się 8222 obudziły 8221 . M±kę pszenn±

DIETA LEKKOSTRAWNA

woda mineralna. DESERY 8211 galaretki, musy, bezy, przeciery, kisiel, budyń. ZUPY I DODATKI 8211 kleiki, zupy mleczne, zupy owocowe i warzywne nie zabielane , barszcz, zupa pomidorowa, zupy zagęszczane m±k± z wod± lub mlekiem do zup stosować można dodatki: grzanki, lane ciasto, drobny makaron

ciasto kruche z m±ki razowej

jaja i posypanych sol± lub makiem. Powstaje z lekko słodkawego ciasta z jaj, m±ki pszennej, cukru i wody, bez dodatku drożdży. Najpierw się je obgotowuje we wrz±cej wodzie obwarza , a potem piecze. Nawleczone na papierowy sznurek sprzedawane s± przez ulicznych sprzedawców w czasie odpustów

Mazurek staropolski

ekspresowy mazurek . Dzisiaj przepis mojej babci na mazurek na kruchym cie¶cie z tajemnym składnikiem w postaci smalcu - nadaj±cym ciastu niesamowit± krucho¶ć , przekładany domowymi powidłami ¶liwkowymi, z odrobin± polewy czekoladowej i oczywi¶cie bakaliow± dekoracj±. Bardzo smaczny.   Składniki

Quiche ze szpinakiem i kurkami

. Ostatnio skusiłam się na półkilogramow± porcję i postanowiłam j± poł±czyć ze ¶wieżym szpinakiem, zalać mas± jajeczn± i zapiec razem na kruchym, razowym spodzie. Efekt? Jak zwykle tam, gdzie s± takie poł±czenia smakowe - rewelacyjny! Nawet okruszki zostały całkowicie wymiecione... Poziom trudno¶ci

Pasztet, najlepszy nawet, nie podlany cytrynówk±...

,  siedzieli¶my tedy pod cieniem lip, przy zastawionym stole. Na tymże stole, zakrytym nakrochmalonym adamaszkowym obrusem stała od południa sobotniego wielka szynka, taka najprawdziwsza z ko¶ci±, pachn±ca rzadkim dzisiaj zapachem szynki z komina, soczystej, kruchej w sam raz, z ko¶ci± w ¶rodku, tłuszczykiem jak

Dieta przy refluksie

i słodycze: czekolada i wyroby czekoladowe, chałwa. Desery: ciasta i ciastka kremowe i tortowe torty, wyroby z ciasta francuskiego, kruchego, p±czki, faworki. Przyprawy: papryka ostra, chili, curry, pieprz. Zupy: gotowane na wywarze z ko¶ci, zabielane ¶mietan±. Potrawy mięsne i ryby

ciasto kruche z m±ki razowej

godzin. Zagnie¶ć ciasto z razowej m±ki, jaka i wody, rozwałkować na dwa płaty. Na jednym położyć szynkę, drugim przykryć szynkę i szczelnie j± oblepić Położyć na blachę posypan± m±ka w wstawić do gor±cego piekarnika i piec przez 4 -5 godzin w piekarniku o temperaturze 200C. Z upieczonej szynki zdj±ć

KRUCHY PLACEK ORZECHOWY

. Składniki: 150g masła 3-4 łyżki miodu 2 żółtka 1 szklanka m±ki razowej 3 łyżki m±ki ryżowej 100g zmielonych orzechów włoskich 2 gar¶cie pokruszonych orzechów włoskich do dekoracji szczypta soli czekolada do dekoracji opcjonalnie Miękkie masło ucieramy z żółtkami i szczypt± soli. Dodajemy miód

Dieta na wrzody

m±k±, 183 Mięso gotowane, duszone, potrawki, pulpety, budynie, 183 Kompoty, galaretki, kisiele - wszystkie mało słodzone, 183 Słaba herbata, słaba kawa, mleko. Produkty zabronione w diecie na wrzody: 183 Wszelkie pieczywo ¶wieże, żytnie, razowe, 183 Maki razowe, żytnie, grube kasze

Sery na start!

trzy jego gatunki.   Tarta 8222 trzy sery 8221 po mojemu ciasto na tartę kruche lub francuskie 3 8211 4 małe cebule masło klarowane starty na grubej tarce ser typu szwajcarskiego ementaler ser z błękitn± ple¶ni± gorgonzola mozzarella w kulkach tymianek ¶wieży sól do duszenia

Szachownice mamine

Wracasz do domu, a tu czeka już blaszka cieplutkich, kruchych ciasteczek. S± banalnie proste i tanie. Moja wersja różni się od oryginału tym, że wykorzystuję 50 50 m±kę pszenn± typ 550 i orkiszow± razow± drobno mielon±. Nadaje bardzo fajnego, lekko orzechowego smaku. Mniam Składniki: 750g m±ki

Kisz z cukini± na obiad i kolację

Bo na ¶niadanie jednak nie do końca pasuje Polecam twarożek z łososiem i pomidorem. nbsp Zagnieć kruche ciasto razowe. 1 jajko 125 gram masła zimnego 250 g m±ki razowej żytniej szczypta soli Włóż na godzinę do lodówki, b±dĽ na przynajmniej kwadrans do zamrażalnika. W tym czasie przygotuj

Wielkanocne babeczki króliczki

owieczki - my¶lę przede wszystkim o ciasteczkach na uszy. Dlatego przy pieczeniu mazurków lub kruchego spodu na serniki warto jest zachować ¶cinki z których dużo szybciej wytniecie potrzebne kształty i przy okazji upieczecie. Najmłodsi mog± zaj±ć się ozdabianiem. Polecam ponieważ s± nie tylko smaczne, ale

Klejah - irackie ciasteczka kardamonowe

Nie za słodkie z wyraĽn± nut± kardamonu. Łatwe i przyjemne w przygotowaniu : Po wyjęciu z piekarnika do¶c twarde i mocno kruche ale jak trochę poleż± zmiękn±. Przepis z bloga Tak sobie pichcę .   Składniki :  3 szklanki maki pszennej razowej może być również pszenna pełnoziarnista lub

Dieta na trzustkę

, mleko skondensowane z 5   i 7,5 tłuszczu, kefir, M±ka, m±ka ziemniaczana, płatki owsiane i pszenne, ryż, grysik, budyń, makarony, płatki kukurydziane, kiełki soi, kiełki soczewicy, kukurydza, Chleb pszenny, grzanki, sucharki, chleb chrupki, dobrze wypieczony chleb mieszany, Graham, chleb razowy, ciasto

HARD CORE OWY MAZUREK OWSIANY !

2 szklanki płatków owsianych 2 szklanki m±ki razowej 3 łyżki miodu 1 2 szklanki oleju tłoczonego na zimno 20 dkg bakalii 1 szklankę m±ki posiekać z olejem, dodać płatki, połowę miodu i odrobinę wody.  Bakalie namoczyć w ciepłej wodzie do napęcznienia. Odcedzić, poł±czyć z reszt± m±ki i miodu

Oszczędzanie na jedzeniu

nim ciasto albo kruche ciasteczka. Naprawdę, to nie żart. Majonez zawiera żółtka i olej i dlatego doskonale nadaje się do wypieków, również tych słodkich. Zjedz co¶ przed zakupami Dzięki temu nie wydasz pieniędzy na przek±ski, które zazwyczaj tanie nie s±, a do tego s± niezdrowe. Poza tym, robi±c

Żytnio-otrębowa tarta z kurczakiem i brokułem w sosie serowym

woli sprawiaj±, że tarta jest bardzo krucha i robi wrażenie lekkiej, nie wspominaj±c, oczywi¶cie, o zdrowotnych wła¶ciwo¶ciach i korzystnym wpływie na nasz przewód pokarmowy. M±kę i otręby kroimy z masłem i wyrabiamy ciasto, je¶li trzeba dodajemy ciut wody, wsadzamy na 10-15 minut do lodówki

Miodowe ciasteczka razowe

Po upieczeniu rewelacyjnych ciasteczek owsianych przyszł± pora na zrobienie kolejnego kroku w kierunku zdrowych słodko¶ci. Wpadły mi w oko kruche ciasteczka w stylu znanych digestiv ów. Moim zdaniem te ciasteczka s± nawet smaczniejsze, delikatnie słodkie z wyraĽnie wyczuwaln± nut± miodu. Idealne do

TARTA Z OWOCAMI BEZ JAJEK I MLEKA KROWIEGO

  CIASTO: 2 szkl m±ki razowej można zrobić na białym spodzie z maki pszennej 150 g margaryny 2 łyżki cukru pudru łyżka oliwy   KREM: 3 szkl mleka owsianego lub innego ro¶linnego 2 budynie waniliowe bez cukru kostka margaryny 3 łyżki cukru pudru   z podanych składników zagnie¶ć

ciastko Kononowicz

Kiedy jaki¶ czas temu jechałam do Lwowa na drogę zabrałam ze sob± ciastka wegańskie, które w składzie wymieniony miały tylko olej palmowy i m±kę razow±. Ochrzcili¶my je wtedy mianem quot Kononowicz quot , bo były zgodne z jego postulatem, że quot nie będzie niczego quot . A na te ¶więta miałam

Cupcake Maker

Cupcake Maker to nietypowa aplikacja, w której naszym celem jest przygotowanie wypieków.

Cupcake Maker przedstawia cały proces przygotowywania rozmaitych pyszno¶ci. Zaczyna się od rozbicia jajek, dodania m±ki i tak dalej. Kolejno wybieramy kształt, a póĽniej ustalamy

Miejsca:

Warta (6)
Pasto (6)
Arak (3)
Warszawa (2)
Poznań (2)
Malaga (2)
Maków (2)
Józefów (2)
Charlotte (2)